Tuesday, June 29, 2010

england who ?

hai. nama saya elmi , dan saya paling suka kutuk team bola yang saya tak suka. paling suka. kutuk team yang saya tak suka. suka tak suka.

hari ini aku nak kutuk kaw kaw team england.

aku akui lah yang aku dulu support england ni gila babi punya support. tapi kalau dah asyik under-performing je , siapa tak nak move on kan ?

macam world cup yang england baru kena tendang keluar semalam malam ni lah. sumpah main macam apa je. menyesal aku letak korang ni sebagai 2nd team aku. sumpah menyesal wei.

first of all , aku nak cakap awal awal yang fabio capello ni bukanlah seorang yang master dalam bidang taktikal. dalam erti kata jahat , capello ni agak bodoh la jugak. senang cerita.

nak tengok kebodohan dia senang je. korang pernah tengok tak gerrard main belah kiri untuk liverpool ? tak kan ? si capello ni letak gerrard main midfield belah kiri. dalam game , gerrard lebih terarah main belah tengah. bila tengok dalam padang , belah kiri macam kosong gila. nak kena tunggu ashley cole push up. baru ada orang. kenapa tak letak je gerrard tu main attacking midfield yang macam ala ala back up striker macam yang gerrard suka main untuk liverpool tu ?

lagi satu kebodohan capello , bila dia letak milner main right midfield. bodoh tak ? week in week out , si milner tu duk main centre midfield untuk aston villa. main gila babi punya on form dekat aston villa. kenapa bila untuk england , kau nak suruh dia tiba tiba main right midfield yang last dia main situ adalah bila dia main untuk newcastle dulu. dah la dia tak laju macam lennon. apa guna kau bawak lennon dengan wright-phillips yang laju tu kalau kau letak je dia orang atas bangku simpanan ? padahal kau boleh exploit defend team lawan dengan pace dia orang.

kenapa kau tak bagi joe cole main first eleven ? dari kau letak gerrard belah kiri dan tak boleh nak cross kaki kiri. baik kau bagi joe cole. itu pun nak kena ajar.

rooney tu hah , dia main hari hari dengan MU dia main lone striker. kenapa la kau gatal tangan pergi letak dua orang striker ? kata nak bergantung harap dekat rooney. bagi lah dia main macam yang dia suka. baru boleh capai expectation. apa ni capello ? nak ikut kepala kau je ?

pasal keeper pon satu hal. si joe hart tu in form main untuk birmingham. nak jugak letak robert green masa first game. kan dah bolos gol bodoh. david james tu pulak , bukan boleh percaya sangat. selalu je buat mistake. kau takut ambil risiko ni capello.

lagi satu. dan yang terakhir aku nak bebel malam ni. pengganti ferdinand. kenapa upson ? sedangkan dawson tu lagi terbaik kot dia main season lepas untuk tottenham. hish. aku rasa kalau kau dengar cakap aku dari awal , tentu england dah bersiap nak lawan argentina dah ni.

capello hotak kau.

1 comment:

fae ishak said...

hai. nama saya fae, dan saya paling suka baca entri limatepek utk england ni. ayt yg last tu gila tak bole blah.