Tuesday, January 18, 2011

kerja

harini aku taknak bebel panjang. sikit je. sebab aku tak ada banyak masa.

aku dah dua hari start kerja dengan production filem ni. aku jadi production assistant je. bukan jadi director ke assistant director ke. lek lu.

so far, memang memenatkan. baru aku tau macam mana rasa orang shooting filem/drama. nak sangat kan kerja production kan? minat sangat filmmaking kan? hah amek kau rasakan.

call time pukul 11 pagi. wrap pukul 4 pagi. tolong kira berapa jam aku kerja.

penat tapi enjoy tak apa. lagipon aku pegang kata kata pengarah aku masa sony detik bersama handycam dulu, Razaisyam. orang nak banyak duit tak boleh malas. tu je.

walaupun kerja aku kena lari sana, lari sini. angkat air pergi sana, sediakan makanan untuk crew, angkat barang sikit, alih kereta director, kutip sampah sampah sikit sikit, dan yang paling best, duduk belakang director, tengok monitor. sambil kerja, sambil belajar. aku suka. fun gila!

kalau aku join production ni dulu dari aku join sony tu haritu, jangan harap aku nak dapat corot. mesti aku final. tapi kalah lah tapi dengan "Kaki" si jijah tu. #kipaskuatsikit

tapi so far aku happy. penat tapi happy is wayyyyy better dari boring dan duduk rumah. period.

jadi aku nak berterima kasih kepada busu, maksu dan abang yin sebab sudi panggil aku bekerja.

2 hari dah settled, 13 days to go.

GO GO ELMI GO!

it's just another step for me becoming a film director. korang PEGANG KATA AKU NI.

5 comments:

zotzawson said...

keep it up bro!

Along said...

:)

Razman said...

kiranya dah boleh antar borang nak berlakon ke belum ni?

scha said...

lepas ni mesti kau kurus kan..tak kurus jugak tak tahu la aku mie..

WNRD said...

Satu satisfaction kan at the end of every day? Satu hari nanti, kalau Elmo dah penat buat kerja ni, dah tak larat, dah malas, Elmo baca balik entri ni tau. Serius. Semua orang yang kerja production akan sampai tahap rasa macam tu. You'll meet all kinds of people on set, and you'll face all kinds of pressure, and these factors will challenge you physically, mentally, and emotionally, and soon this job will turn into a love-and-hate relationship, but if you stay, it means you love more often than you hate. :)