Wednesday, October 20, 2010

manusia menjengkelkan.

aku terbaca blog ini. dan aku tiba tiba rasa yang aku juga patut menulis benda yang sama.

10 jenis manusia yang buat aku tak boleh rasa nak tolak ansur. langsung.

satu - kau nak cakap dekat aku pasal apa apa pon. tapi kau sendiri tak bagus dalam bidang tu. contoh; kau duk heboh cakap pasal agama. pung pang pung pang kau tulis status dekat twitter, tapi kau sendiri tak cukup solat lima waktu. siap tak puasa selamba rokok depan orang puasa. apa benda sia?

dua - aku paling tak boleh belah dengan manusia hipokrit. contoh; kau tak suka aku, tapi kau sanggup lepak dengan aku. kau sanggup berpura pura bercakap dengan aku umpama tak ada apa yang berlaku. kalau dah tak suka tu, buatlah gaya tak suka. tak payah lah nak hipokrit. bangsat.

tiga - orang yang mengaku artwork orang lain, dia yang punya. atau orang yang tak pernah nak credit artwork orang lain. yang mengaku tu satu baghal. yang tak pernah credit tu satu lagi baghal. dua dua kalau kawan, memang lahanat.

empat - orang yang tak kenal siapa kau, tapi cakap macam macam belakang kau. kau dah cukup pahala dah nak cakap belakang?

lima - orang orang yang cakap tak serupa bikin. janji mula mula macam ni. tapi tak buat pon yang dijanjikan. cerita gebang.

enam - perempuan perempuan yang tak tau nak hargai aku masa aku ada untuk kau. kau pergunakan aku bila kau rasa aku diperlukan. tapi bila dah tak perlukan aku, kau buang aku jauh jauh. lagi, kau hina aku. kau cakap aku macam macam. tapi bila kau susah dulu, siapa yang kau cari?

tujuh - manusia yang hanya mendengar cerita sebelah pihak. dan terus tuding jari. fuck you. really, fuck you!

lapan - orang yang memilih untuk berkawan. kau nak kawan dengan orang awesome je. bila orang tu dah tak awesome, contoh; bila orang tu buat stop motion macam sampah, kau terus ignore dia. kau terus tak layan dia. bukan sepatutnya kau bagi semangat untuk dia bounce back ke? lagi satu, kenapa kau tak nak kawan dengan orang biasa? kenapa mesti nak kawan dengan orang yang ada kepentingan je? boringlah hidup kau bro.

sembilan - manusia manusia yang berfikiran kolot yang memandang beza warna kulit. dicaci diherdik bangsa lain. kau tak sedar ke yang bila kau caci herdik bangsa lain, kau dah buat diri kau dan bangsa kau lagi hina? bodoh manusia macam ni.

sepuluh - orang kaya yang pandang sampah manusia bawah bawah dia. mentang mentang kau banyak duit. kau nak belagak poyo nak mampus. mentang mentang orang makan gaji kau, kau layan dia macam sampah. mentang mentang dia pembantu rumah kau, kau layan dia macam anjing. mentang mentang BAPAK kau banyak duit, kau nak BELAGAK nak mampus. babi betul. bapak kau lah yang kaya. bukan kau. kau tak payah nak belagak sangat. bukan titik peluh kau pon semua tu yang kau nak bangga sangat. orang tak pandang kau tinggi pon dude. orang pandang kau lagi selekeh ada. PERGI MATI!

apa pasal cuak? tergolong?

7 comments:

Azizulhakim said...

aku pernah jadi no.4, sorry bro!
bila kenal kau, baru lah aku tau betapa awesome nye kau

hyrulanuar said...

nombor satu tu, aku faham sebenarnya kau tujukan kat sapa. macam haram. padahal tak cita pasal bab agama pun. pandai kau berselindung yer

Elmi said...

jijul: hahahaha apa kau kata aku dulu hahhh? haha

nua: bukan kaulah! aku cakap pasal orang dekat twitter. kau twitter pon tak ada!

LUMUT said...

dalam 10 ni kalau org baca mesti satu sangkut bai..toksah nak perasan baik sgt ckp "eh eh aku tak tergolong dalam 10 yg diberi ni...""

boleh blah lah cenggitu iye dak?

no 7 sumpah paling celaka.syes.

LUKISAN PENA said...

nombor 6 yang terbaik!!!hahaha

Elmi said...

lumut: aku sendiri ada dalam senarai atas ni. jadi pengajarannya, semua manusia tak sempurna. kan? ;)

lukisan pena: mesti pernah kena ni? hahah

fndrocka said...

1-10 ni memg aku pnah jumpa.aku sendiri janganlh ada ciri2 di aatas..kdg ckp kat org..to tak tgk cermin ye dak