Thursday, July 15, 2010

super senior semester sembilan. what ?

hari ini aku secara rasminya dah masuk semester sembilan diploma aku. aku tanya korang, dalam ramai ramai kawan korang, berapa ramai je yang pernah sampai empat tahun setengah nak habiskan diploma ? mesti tak ramai. silap silap tak ada kot. kan ?

aku tau, ramai je dekat luar sana yang kutuk aku sebab aku tak habis habis lagi diploma aku ni. kutuk aku sebab aku ambil masa yang terlalu lama untuk habiskan diploma aku ni. tapi aku sikit pon tak ambil port. cuma umi abah je yang ambil kesah sikit dengan umpatan orang orang tu.

tapi serius aku tak ambil kesah.

hari ini aku sampai penang ni awal pagi. pukul 5 pagi. aku ambil bas pukul 1 pagi selepas tengok showdown final semalam yang dimenangi wakaka crew. gila babi aku support dorang ni sejak aku tertengok video youtube dorang dua tahun lepas. giller battle pilihan kedua aku. sebab aku tau dorang ni undefeated. floor fever pulak memang nombor tiga yang aku sokong. sebab tanpa dorang, apalah sangat flashmob raingers masa ajl tempoh hari tu.

eh lari topik.

sampai sampai rumah baru tadi pagi lepas tunggu rapid penang selama sejam setengah dekat stesyen bas[siap tido atas kerusi kerusi okey macam bergelangtangan gitu LOL], aku dapat rasakan bahawa rumah baru aku ni wayyyyyyyyy better dari rumah semester lepas aku.

takyah cakap sebab apa pon mesti korang dah tau dah. rumah sini keliling jiran awek uitm. ramai okey, ramai. fuh.

tadi pon first time jugak naik bas pergi kampus selepas tiga tahun setengah tak berbuat demikian. last aku naik bas uitm pergi kampus dari kawasan perumahan aku ni, aku sempat berkenalan dengan apple yang sampai sekarang ni rapat dengan aku, malah jadi kakak aku yang paling cool dalam dunia.

harapnya semester sembilan yang merupakan semester terakhir aku ni, bakal mendapatkan aku lagi ramai kawan serta mungkin, mungkin, seorang seseorang.

waka waka eh eh eh eh amboi elmi ni gatai sangat dah ni !

4 comments:

Farah-Izzaty said...

errrr.... aku pun semester sembilan utk diploma jugak.. hahaha...

paizhassan said...

haa, aku bakal follow kau sem 9. tak payah kecoh la

Puteri Afeeda Ayu said...

tak habis dengan awek. dapatnya tak. cih ! ;D

Penulis.Sahaja. said...

awek awek awek.
gua nak satu elmi?