Thursday, July 29, 2010

ini khas untuk budak budak nilai.

aku petik satu perenggan dari buku Mohd Jayzuan : 28 Hari Jurnal Rock And Roll.

muka surat 74.

kawan kawan aku di kampung, mereka bukan lagi kawan, mereka adalah keluarga aku. akan sentiasa ada bersama aku di saat susah atau senang. apabila kami bersama, kami tak perlu risau tentang perkara lain. kampung kami adalah syurga dunia. kami adalah hero di hati masing masing. jika satu dunia membenci aku pun, aku tahu, kawan kawan aku di simpang pulai akan bawa aku pulang dengan selamat.
mereka tak akan biarkan aku mati.


apa yang jay tulis ni, sama macam apa yang aku rasa terhadap kawan kawan aku dekat kampung aku, nilai. kalau pun satu dunia ni benci aku, aku tau, korang deep down mesti tetap sayang aku.

kan? ke tak?

(:

3 comments:

Melayu Radikal said...

nilai kat mana gang ?

saving huda said...

awww.sweet gila!suka.

Elmi said...

desa kolej.

yang ni bukan sweet, yang ni mencari kasih sayang. hahaha