Sunday, April 4, 2010

orang tanya aku jawab

ye , mulai sekarang , aku tulis disini saja. cukuplah masa peralihan selama empat bulan ni. aku memang dah lama sangat rasa nak tutup blog bodoh tu. bukan sebab apa , aku tutup pon sebab aku rimas.

rimas sebab dah makin ramai yang stalk aku situ. kalau peminat aku tak kisah. tapi haters. aku memang jenis yang tak kesah pasal haters. tapi kalau dah diri sendiri jadi haters kepada diri sendiri macam mana ?

blog bodoh tu dulu terlalu ramai followers. followers yang aku kenal , aku tak kesah. tapi kalau dah followers yang sumpah aku tak kenal , lepas tu tak pernah menjenguk , aku rasa buat semak.

aku yakin dan aku tau , yang aku ada followers tersendiri walaupun tulisan aku tak sehebat ulii azman , fynn jamal , wani ardy , pjoe , dila raden , afiq siddartha mahupun zahir.

dulu zaman-zaman 'aku tak famous lagi' , followers aku semuanya terdiri dari kawan-kawan rapat aku. aku cukup terharu bila dengar dia orang cakap , bangun setiap pagi , mesti bukak blog aku. sebab pasti ada cerita menarik. katanya. siap bookmark. sumpah terharu la sial.

tapi sekarang ?

aku rasa masih ada dua tiga orang. tapi dah tak rasa macam dulu. mungkin sebab isi pon dah tak ada. sebab aku sendiri kaver line nak tulis. sebab aku tau ramai orang baca.

tapi dalam blog ni , yang sendiri punya dah capai 11 followers , aku tak ada dah nak kaver kaver line dah. tapi cuma jangan bosan kalau aku duk tulis pasal kehidupan peribadi aku pulak ! ada orang kata blog pasal diri sendiri sangat tidak best.

eh bukan aku ke yang cakap macam tu ?

ahh anyways , followers , selamat menjadi kawan. saya tak mahu followers hanya followers. followers adalah kawan baik sebab tau semua cerita pasal saya.

selamat membaca !

2 comments:

ad baharuddin said...

i will follow you.
follow you where ever you will go.
HAHAHAHAHAHAHAHA.
org mcm aku ni tatau la follow ke menyemak kn.
neway, aku tetap membaca dgn selamat! ^^

zatil said...

nah, tambah sorang lagi followers. kawan, cuma tak pernah jumpa. kan elmi? :)