Monday, September 6, 2010

iswara pudar.

agak ramai yang pernah tanya aku pasal video/short film yang aku hantar untuk pertandingan detik bersama sony tu. aku tak pernah upload pon sebelum ni. tapi aku memang pernah hantar dekat laman web rasmi rancangan tersebut, tapi tak keluar malangnya. mungkin sebab aku submit lambat sangat.

aku ingat aku taknak pon upload video tu, sebab video tu tak ada la best mana pon. 2 minit je pon. buat segan je tunjuk dekat orang video comot comot buat nak cepat siap sebab dateline dah dekat masa tu.

tapi tak apalah, memandangkan aku pon dapat join pertandingan tu, kawan kawan Top 6 yang lain pon macam teringin nak tengok video aku, aku pon tabahkan hati untuk upload dekat youtube tu hah.

tapi aku unlisted kan video tu. jadi siapa siapa yang ada link je yang boleh tengok. kalau search, takkan keluar. well, aku masih ada perasaan segan nak tunjuk dekat orang. hihi


jalan cerita sebenarnya agak mudah. korang tengok sekali pon korang dah boleh faham. straight-forward. tapi korang dapat tak mesej yang cuba aku sampaikan dekat korang?

okay cuba tengok sekali lagi.

dapat dah mesej dia? jangan ah main tipu nak baca terus apa yang aku type bawah ni. tak aci ah. tak mencabar minda lah weh. aku nak ajar korang jadi penonton mentaliti kelas pertama ni. faham mesej cerita, bukan tengok untuk enjoy. boleh?

okey cepat tengok lagi sekali. aku bagi masa dua minit.

dah?

okay mesej dalam cerita ini adalah, apa kata korang bagi komen bawah ni. apa mesej yang cuba aku sampaikan dalam cerita ni.

selamat mencuba!

:)

13 comments:

muhammad adam said...

sempoi!

Encik Zymn said...

Haha.. Aku tau sangat-sangat apa mesej tersirat kat video ni :D


Elmi is SINGLE!! ;)


Btw, NICEEEEEEEEEE!

Elmi said...

adam : thanks!
zymn : salahhhh! takde kena mengena aku single ke tak dalam cerita ni. siot.

mirot. said...

ahahaha.. bole gelak2 tngok vid ni..:D
so malaysia mmg dah kekurangan idea nak expose story to film, genre same,jalan crite yg same.. xpon tiru crite luar then buat versi melayu pulak.
boriiing~ style.aha

Elmi said...

mirot : yeah. tulah pasalnya. kita perlukan m night shyamalan!

Moja [Bulan] said...

mesejnye : elmi mcm babi xajak aku!

Along said...

saya sebagai penonton mentaliti kelas pertama berpendapat ni memang video 2 minit kelas pertama ah.

along memula bersependapat dgn En. Zymn, tapi tu bukan pendapat, tu memang dah fakta. FAK-TA!

mesej yang elmo cuba sampaikan senarnye..
PLEASE LAH MALAYSIA, BE MORE ORIGINAL WHEN MAKING FILMS!
Taya adapt sana sini, kot nak adapt dari buku tapi fail gak pun tapaya.

This vid made me laugh nevertheless, nak-nak awek boring tu dgn suara kucing dia berjaya membawa wataknya.

Keep it up, guys!
Elmo. Camnilahhh baru cara!

Elmi said...

moja [bulan] : kau kat mana lah siaaaaa? hahaha
along : long, camnilah baru cara tu boleh buat tagline tu! hahahaaha

anwarhusaini said...

elmi, gua suka. i mean it. :)

HazirahMahadzir said...

hai m day zulhelmie.

Elmi said...

nwa : yela tu.
hzrh : kembar kepada m night shyamalan.

afiqsiddhartha said...

haha aku sukaaaaa woiiiii!!!!
the ottomen

-my name is NazLockman- said...

psl filem2 malaysia r ni kn?.
org malaysia pnye idea dh klisye.
;)